Hejhej

Förlåt för att jag inte har skrivit något inlägg men jag har sovit hos mina kompisar så jag har inte haft tid, lust eller internet.

Kram, Ellen❤

Bronzer

Bronzer ger dig en dig härligt solkysst look och framhäver och accentuerar dina ansiktsdrag. Bronzer finns både med eller utan skimmer, som pressat
 

puder eller i flytande krämform.

Välja bronzer

Vilken typ av bronzer du ska ha beror på vilken effekt och slutresultat du vill ha. Tänk även på att byta nyans mellan vintern och sommaren, eller kanske snarare beroende på hur solbränd du är. En för mörk bronzer gör nästan mer skada än nytta! En perfekt bronzer ger dig en solkysst look och främhäver dina ansiktsdrag.

Framhäv med bronzer

För att framhäva kindbenen, applicera ”under” kindens högsta punkt, och dra sedan ett tag med rougeborsten från kindens undersida ut mot tinningarna. Om du vill ha en mer solkysst look, applicera på näsryggen, hakan och pannan. Får du för mycket på borsten, blås bort det innan du applicera i ansiktet.

Matt eller skimrande bronzer

Du kan välja mellan en matt bronzer eller en med små skimrande glitterkorn för en glimrande effekt. Too Faced Chocolate Soleil är en matt bronzer som innehåller riktig kakao och doftar härligt av varm choklad. Om du vill ha ett skimrande slutresultat är Sensai Kanebo Designing Duo Bronzing Powder en av favoriterna. Den består av två nyanser för att du ska kunna få fram den perfekta färgen till just din ansiktston och ger dig en fantastisk glöd.

 

 

Too Faced Endless Summer är en bronzer som ger din hud en strålande glöd som varar i 16 timmar.

329:-

 

Too Faced Bronzed & Poreless minimerar uppkomsten av porer, fina linjer och ojämnheter. Huden blir strålande med en matt och varm finish.

329:-

Om ni inte vill slösa pengar på dyra bronzer så kan ni testa på h&m variant. Inte lika bra men helt ok.

49:-

//:Henna

 

 

 

 


Hår rosetter🎀

Hej! Idag har jag suttit och gjort dessa:
Jag har limmat fast hårspännen under. Jätte enkelt! Skriv i kommentarerna om jg ska visa hur man gör dom!
 
Kram, Ellen❤

Ät detta

Topp 10 livsmedel att äta för starkare och friskt hår.

Det tar ofta längre tid att märka förändringar (både bra och dåliga sådana) i ditt hår än på din hud. Efter bara en vecka med dålig kost kan exempelvis finnar poppa upp medan det kan dröja månader innan en osund kost märks på ditt hår. Och grunden till ett frisk hår är välmående hårsäckar.

Ät en balanserad, vairerad och proteinrik kost som foksuerar på de 10 livsmedlen nedanför. 

Och kom ihåg, även andra saker påverkar kvalitén på ditt hår. Rökning, obalans i hormoner, stress och sömnbrist, liksom stylingslitage kan också ha inverkan på hur ditt hår känns och ser ut.

1. Lax

Förutom att lax är rikt på protein och D-vitamin, (som båda stärker ditt hår), är den verkliga stjärnan i lax omega-3. Omega-3 är fettsyra som inte kroppen skapar på egen hand men som i flera stora undersökningar har visat sig ha supereffekt på vår hälsa. När det gäller ditt hår, gör omega-3 hårstråna starkare och hjälper till att hålla din hårbotten återfuktad.

Inte jätteförtjust i lax? Sardiner, sill, makrill, avdokado och pumpakärnor är också fullproppade med bra fettsyror.

2. Valnötter

Valnötter den enda nötsorten som är rik på omega-6 och omega-3. De är också fullproppade med biotin och E-vitamin, som hjälper till att skydda dina celler mot DNA-skador. Eftersom ditt hår inte får supermycket skydd från solen är detta extra viktigt. Valnötter innehåller också koppar, en mineral som hjälper till att bevara din naturliga hårfärg. Ett bra tips är att använda valnötsolja i din matlagning.

3. Ostron

Brist på zink i kroppen kan leda till håravfall och torr och flagig hårbotten (detta gäller även dina ögonfransar). Ostron är rika på zink och även på protein och eftersom hårstrån till 97% består av just protein är det viktigt att få i sig tillräckligt. Annan mat som är rik på zink och protein är sojabönor, räkor, nötter och ägg.

4. Sötpotatis

Sötpotatis innehåller massor med anioxidanter och betakaroten, som din kropp omvandlar till A-vitamin. Alla kroppens celler behöver a-vitamin och hjälper till att hålla din hårbotten lagom ”oljig”. Brist på a-vitamin kan leda till kliande hårbotten och mjäll. Betakaroten hittar du även i morötter, mango, pumpa och aprikoser.

5. Ägg

Ägg är laddade med protein och nyckelmineralerna zink, selen och järn. Särskilt järn är viktigt eftersom det hjälper cellerna att förse hårsäckarna med syre. Bra alternativ är kyckling och alla typer av fisk.

6. Spenat

Järn, betakaroten, och C-vitamin i spenat hjälper till att hålla hårsäckarna och hårbottnen på topp. Även broccoli järnrikt och nyttigt!

7. Linser och ärtor

Små, men kraftfulla! Ärtväxter innehåller massor med protein, järn och biotin. Spetsa dina sallader eller soppor med linser, sojabönor och kidneybönor. 

Grekisk yoghurt

Bra frukost och mellanmål! Grekisk yoghurt är laddat med hårvänligt protein, B5-vitamin och D-vitamin. Även keso är perfekt som tillbehör till ditt mellanmål. 

Blåbär

Blåbär är riktiga superhjältar när det kommer till antioxander och C-vitamin. C-vitamin är viktigt för blodcirkulationen i hårbottnen och därmed för hårsäckarna. Fullt med C-vitamin är det också i kiwi, sötpotatis och jordgubbar.

Fågel

Magert kött från fågel är väldigt proteinrikt och även rikt på zink, järn och B-vitaminer. De viktigaste byggstenarna för ditt hår alltså!

 

Kram, Ellen❤


Växa fortare

Om du vill ha långa naglar och långt hår, så ät mycket e-vitaminer! Eller så kan ni äta Biotin, om det finns i Sverige.. Igår när jag duschade så använde jag min nya inpackning, och nu är håret   jättelent! Skriv i kommentarerna om du läser våran blogg, och om du har en blogg så kanske vi kan göra ett länkbyte? :)
 
Kram, Ellen❤

Eyeliner&Kajal

Med en eyeliner framhäver du dina ögon och skapar en elegant, dramatisk eller enkel look på ett kick. Helt beroende på vilken eyeliner du väljer
att lägga.

Fast eller flytande eyeliner?

 

En flytande eyeliner ger en markant och tydlig linje och kräver en stadig hand. Viktigast vid applicering är att ögonlocket är slätt och att du grundat med en bra bas, som till exempel lite foundation eller basögonskugga. Strecket du drar med en flytande eyeliner ska vara tunt vid den inre ögonvrån och tjockare vid den yttre.
En fast eyeliner och även en kajalpenna ger en inte lika tydlig linje men markerar dina ögon och skapar mer sug i blicken. Grunda först med en ögonprimer eller basögonskugga och dra sedan försiktigt ett pennstreck över det önskade området. Sudda linjen med en pensel eller gummiapplikator om du önskar ett mer naturligt resultat.

Eyelinertips

När du väljer färg på din eyeliner är tumregeln att din eyeliner ska ha samma färg som din mascara. Är du nybörjare eller ostadig på handen kan du dutta eyelinern på plats prickvis. Prickarna binder du sedan samman genom att sudda ihop dem med en pensel eller tops.

 

NYX Skinny Black Liner är en penna med en ultrafin spets för att du enkelt ska kunna göra perfekta linjer.

119:-

 

CLARINS EYE PENCIL är en idealisk ögonpenna som fungerar både som eyeliner, kohlpenna och ögonskugga.

165:-

 

 

CLARINS INSTANT LINER är en idealisk, flytande eyeliner som framhäver dina ögon och ger dig en dramatiskt tilldragande blick.

270:-

Av//: Henna

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läs nedanför

Hej! Idag har jag varit i Sala. Då var jag inne på kicks och köpte denna:
På baksidan står det;
Elvital anti-breakage inpackning med cement-ceramid till skadat och slitet hår ger intensiv vård på djupet. Håret stärks och repareras ända ut i topparna.
 
Den kommer jag använda två gånger i veckan. Den kostade 75kr på kicks.
 
Kram, Ellen❤

Mascara

Mascara är sminkprodukten som ingår i nästan var kvinnas dagliga sminkrutin. Den separerar, definierar och ger oss längre ögonfransar. Ögonen ramas
 

in och blicken mer intensiv. Det enorma utbudet gör att du kan hitta den mascara som tar just dina ögonfransar till perfektion.

 

Vilken mascara är bäst?

En mascara idag både separerar och definierar, ger längd och volym. Men ofta fokuserar en mascara lite mer på en sak, som att definiera eller förlänga. För att hitta den bästa mascaran för dig ska du tänka på vilken effekt du vill ha. Vill du ha längre ögonfransar, fylligare, böjda, naturliga eller allt i kombination? Även borstens form spelar in i vilken effekt mascaran ger. Ofta ger namnet en hint om en mascaras effekt...  

Längre ögonfransar

Längre ögonfransar får du med en mascara som har benämningen ”extend”, ”lengthening” och ”fibers”. En böjd borste hjälper också fransarna att se längre ut. Det finns även andra knep att ta till, som att ta hand om och vårda fransarna. Friska ögonfransar blir längre.  

Fylliga ögonfransar

En mascara med orden ”maximum”, ”voluminizing” och ”building” i namnet ger dig fylligare fransar. En mascaraborste med tätt packade strån ger också fransarna större volym.  Är du ute efter både längre och fylliga fransar, titta efter en mascara med ord som ”fake”, ”false”, ”fantasy” eller ”faulse” i namnet. En osymmetrisk borste kan användas på olika sätt för att skapa önskad effekt.  

Naturliga ögonfransar

 

För naturliga ögonfransar ska du titta efter en mascara med  ”basic” eller ”tint” i namnet. Smala borstar hjälper till att separera fransarna och skapa en naturlig look.

 

Vattenfast mascara & Mascara 38°C

 

Med en vattenfast mascara slipper du mascara som rinner vid regn, tårar eller svett. En vattenfast mascara är oftast en vattenfast variant av en standardmascara så du även kan ha din favorit i en vattenfast variant. För att avlägsna en vattenfast mascara är det viktigt med en bra makeup-remover. Önskar du hellre en mascara som går enkelt att tvätta bort är mascara 38°C mascaran för dig. Mascara 38 tar du nämligen enkelt bort med endast ljummet vatten, varken tvål eller makeup-remover behövs.

  

Kanebo Sensai Mascara 38°C är världens första mascara som du tvättar bort med 38°C vatten!

240:-

 

 

 

Too Faced Lash Injection Mascara ger dig dramatiska ögonfransar och en intensiv blick tack vare den speciella 3D-formulan.   

220:-  

 //Av: Henna

 

 

 

 

 


Hår

Igår så var jag med min kusin som har aslångt hår! Snart ända ner till midjan! Så hon berättade vad hon gör med sitt hår osv. 
 
1: Använd inga värmesaker i ditt hår! Bara när du verkligen behöver, till exempel julafton, midsommar och sånt.
 
2: Duscha varannan dag med schampo och balsam i hela håret. om man har väldigt oljigt hår så duscha INTE håret varannan dag. Då kommer dom naturliga oljorna tas bort! Duscha varannan dag och då kommer håret bli van tilldet så då blir håret inte lika oljigt längre.
 
 
3: Klipp topparna när dom är slitna. Om man inte gör det så kommer det sprida sig uppåt och tillslut så går det av så du har kort hår. 
 
4: Använd inpackning minst en gång i veckan. Det gör håret starkt och mjukt, och när håret är starkt så växer det!
 
Mitt hår är inte så långt;
Så jag ska börja växa ut mitt hår. Jag ska klippa bort det slitna och sen så ska jag köpa en inpackning. Jag kommer inte använda värme saker i håret ända tills jul! 
 
Kram, Ellen❤

Frisyr

Kommentera nedanför vilken/vilka frisyrer som jag ska visa hur man gör! 
 
Kram, Ellen❤

Naglar

Följ swiftpolish på instagram! Dom lägger ut bilder på naglar.
 
Kram, Ellen❤

Fusk fiskbensfläta

Det tar lång tid att göra en fiskbensfläta, så tryck på länken > http://youtu.be/xA0b30GLP7Y < där en tjej visar hur man gör en "faux fishtalbraid". Det tar bara 1-3 minuter att göra medans en riktig fiskbensfläta tar cirka 10 minuter!
 
Kram, Ellen❤

Länkbyte någon?

Någon som vill göra ett länkbyte? :)

Kram, Ellen❤

Tipsa?

Kan ni tipsa om våran blogg? Statistiken sjunker.. :(

Kram, Ellen❤

Snabbt inlägg

Jag är inte hemma just nu, så jag kan inte uppdatera på ett tag. Jag har fått en ring btw.
 
Kram, Ellen❤
 

Rädda ditt hår

Sommar betyder ledighet och lata dagar i solen. Dessvärre kan det också innebära solblekta slingor, sträva testar och kluvna hårtoppar. Känns det igen? Lugn, vi vet hur du räddar hårstråna hemma i badrummet – från rot till topp!

Börja i duschen

Ditt strandslitna burr behöver fukt, massor av fukt. Därför är det en god idé att börja återfuktningen redan i duschen med hjälp av vårdgivande schampo och balsam. Passa på att ge hårbottnen en välförtjänt massage när du masserar in schampot, så kickar du i gång blodcirkulationen – vilket i sin tur får dina hårrötterna att må prima. Skölj igenom håret med ljummet vatten. Att duscha i skållhett vatten verkar uttorkande på både din hud och ditt hår, så sänk temperaturen.

Återfukta med balsam

När du schamponerar håret öppnar sig hårstråna för att släppa ut smuts och fettavlagringar. Därför är det jätteviktigt att du efter schamponeringen stänger dem igen med ett balsam som verkar återfuktande. Handdukstorka håret ordentligt. Massera in balsamet över hela håret, men var lätt på handen vid hårbottnen och slösa desto mer på hårtopparna. Kamma gärna igenom håret med en glestandad kam, så att balsamet fördelar sig jämnt över varenda litet hårstrå. Låt verka i ett par minuter och skölj sedan igenom håret med ljummet vatten.

Stärkande hårmask

Precis som din hud mår bra av återfuktande ansiktscremer och bodylotions får ditt hår en extra kick av en stärkande och återfuktande hårinpackning. Hårfrisörer brukar rekommendera en dos i veckan, har du riktigt slitet och torrt hår kan du till och med behöva två. Inpackningen ger inte bara ditt hår en välbehövlig fuktboost, den stärker också dina hårstrån och gör dem bättre rustade mot slitage i framtiden. Handdukstorka håret genom att krama ur vattnet och låt det gärna lufttorka en stund. Inpackningar fungerar nämligen bättre i hår som inte är plaskvåta.

Maximera din inpackning

Inpackningar fungerar ännu bättre om de får verka tillsammans med värme. Samla upp allt hår i en torr och varm frottéhandduk och låt inpackningen verka så länge som förpackningen anger. Att låta en tio-minuters-inpackning sitta i dubbelt så länge ger, tvärtom vad du kanske tror, inte dubbel effekt. Står det tio minuter på förpackningen är det den tid som inpackningen behöver för att göra nytta. Frottéhandduken ger dock din inpackning maximal effekt, eftersom dess värme gör att de vårdande ämnena kickar igång. Skölj sedan ur inpackningen med ljummet vatten.

Proteinboosta

Torrt och slitet sommarhår behöver ofta en extra dos protein för att hålla sig i topptrim, speciellt om du är fan av värmestyling. Gör en ordentlig inpackning med proteinspray en gång i veckan. Till och med svintohår blir som nytt! En klassiker är Extreme Cat från Redken.

Styla varsamt

Att låta håret självtorka är rena semestern för ditt hår. För det sista som ditt solstressade hår behöver är, faktiskt, varma och slitsamma stylingverktyg. Kan du ändå inte låta bli fönen, plattången eller locktången, se till att du först applicerar en värmeskyddande produkt över hela håret. På så sätt tar dina hårstrån mindre stryk.

Skydda mot ytterligare sol

Se till att du använder en solhatt eller knyter en sjal över håret om du ska vara ute i solen en hel dag. Då skyddar du det bäst mot ytterligare slitage.

 

Kram, Ellen❤


Fiskbensfläta

Såhär gör man en fiskbensfläta! 
 
Gör så här: Dela upp håret i två lika stora tofsar. Ta en smal slinga från en ena tofsen och lägg den över den andra tofsen. Ta sedan en slinga från den andra tofsen och lägg över den på motsatt tofs. Du ska hela tiden kryssa nya smala hårslingor från de olika tofsarna. Arbeta dig nedåt till dess att du har en hel fläta och fäst med en liten snodd. Klart! Om ni inte förstod så kan ni alltid söka på youtube! Här är ett youtube klipp hur man gör en fiskbensfläta! 
http://youtu.be/ZPL4l0VLtJM
 
 
Kram, Ellen❤

Solar

Det är så grymt varmt ute! Försöker få mig en liten bränna ;) Henna har lite problem med att logga in och i helgen kommer Clara hem från turkiet! Men jag kommer skriva ett inlägg idag och kanske Henna om hon kommer in.

Kram, Ellen❤

Youtube

Det finns en kanal på youtube som heter cutegirlshairstyles som lägger upp videos på hur man gör olika frisyrer.

Kram, Ellen❤

Ta hand om ditt hår

Jag tänkte informera er lite om att ni måste ta hand om era hår. Även fast håret växer så måste ni ta hand om det. Jag tänkte ge er lite tips på hur man kan ta han om det på bästa sätt.

OM DU HAR LÅNGT HÅR?

  • Tappa inte tålamodet om du sparar till långt hår när det aldrig tycks bli längre än till axlarna! Ofta nöts håret mycket vid axelpartiet vilket gör att det lätt kan gå av. Det är svårt att se att det faktiskt växer vid axlelpartiet, när det väl kommit förbi axlarna så brukar det kännas som om det går fortare. Sköt om håret under tiden med inpackningar och hårbottenmassage.
  • Om du vill ha längre hår gäller det att ta väl hand om det så att det håller i längden. Gör inpackningar och klipp det regelbundet. Tyvärr finns det inget man kan göra för att håret ska växa fortare men känner man sig otålig kan man alltid prova extentions. Vilket gör att håret slits mer såklart, så tänk på det.
  •  Använd inte gummisnodd varje dag, då nöts håret på samma ställe och kan gå av.

 

LOCKIGTHÅR

  • Lockigt hår är nästan alltid liktydigt med torrt hår. Då är det viktigt med bra produkter som ger näring och fukt till håret. Prova gärna vårdande produkter för lockigt hår.

SLITET, TORRT ELLER FRIZZIGT HÅR

  • Om du har skadat hår och funderar på om du ska använda balsam eller inpackning, tänk då på att inpackning har en uppbyggande effekt på hårstrået medan balsam sluter hårstrået och gör det mer lättkammat.
  • Om man har slitet eller skadat hår ska man använda inpackning - inte  balsam eftersom balsam har en annan effekt. Inpackning tränger längre in i hårstrået för att bygga upp det igen och har oftast en verkningstid för att de verksamma ämnena kan sugas upp av håret. Ett balsams uppgift är att stänga igen fjällskicktet och därför lägger det sig just i fjällskicktet.
  • Om ditt hår har blivit riktigt slitet och frizzigt så gå till en frisör och få en vårdande keratinbehandling. Vårda sedan håret hemma med inpackningar. Använd inpackningen i massor eftersom den vårdar och reparerar ditt hår.
  • Om du använder plattång mycket så att håret känns torrt och slitet i topparna så rekommenderar vi att du använder värmeskydd innan du sätter plattången i håret.

Hur ofta ska man klippa sig? Jag brukar rekommendera ca var 6:e - 8:e vecka men självklart måste man även ta hänsyn till hårets kvalitet eller om det blivit kemiskt behandlat.

Kram, Ellen❤ 

 

(Inte mina bilder)