Ta hand om ditt hår

Jag tänkte informera er lite om att ni måste ta hand om era hår. Även fast håret växer så måste ni ta hand om det. Jag tänkte ge er lite tips på hur man kan ta han om det på bästa sätt.

OM DU HAR LÅNGT HÅR?

  • Tappa inte tålamodet om du sparar till långt hår när det aldrig tycks bli längre än till axlarna! Ofta nöts håret mycket vid axelpartiet vilket gör att det lätt kan gå av. Det är svårt att se att det faktiskt växer vid axlelpartiet, när det väl kommit förbi axlarna så brukar det kännas som om det går fortare. Sköt om håret under tiden med inpackningar och hårbottenmassage.
  • Om du vill ha längre hår gäller det att ta väl hand om det så att det håller i längden. Gör inpackningar och klipp det regelbundet. Tyvärr finns det inget man kan göra för att håret ska växa fortare men känner man sig otålig kan man alltid prova extentions. Vilket gör att håret slits mer såklart, så tänk på det.
  •  Använd inte gummisnodd varje dag, då nöts håret på samma ställe och kan gå av.

 

LOCKIGTHÅR

  • Lockigt hår är nästan alltid liktydigt med torrt hår. Då är det viktigt med bra produkter som ger näring och fukt till håret. Prova gärna vårdande produkter för lockigt hår.

SLITET, TORRT ELLER FRIZZIGT HÅR

  • Om du har skadat hår och funderar på om du ska använda balsam eller inpackning, tänk då på att inpackning har en uppbyggande effekt på hårstrået medan balsam sluter hårstrået och gör det mer lättkammat.
  • Om man har slitet eller skadat hår ska man använda inpackning - inte  balsam eftersom balsam har en annan effekt. Inpackning tränger längre in i hårstrået för att bygga upp det igen och har oftast en verkningstid för att de verksamma ämnena kan sugas upp av håret. Ett balsams uppgift är att stänga igen fjällskicktet och därför lägger det sig just i fjällskicktet.
  • Om ditt hår har blivit riktigt slitet och frizzigt så gå till en frisör och få en vårdande keratinbehandling. Vårda sedan håret hemma med inpackningar. Använd inpackningen i massor eftersom den vårdar och reparerar ditt hår.
  • Om du använder plattång mycket så att håret känns torrt och slitet i topparna så rekommenderar vi att du använder värmeskydd innan du sätter plattången i håret.

Hur ofta ska man klippa sig? Jag brukar rekommendera ca var 6:e - 8:e vecka men självklart måste man även ta hänsyn till hårets kvalitet eller om det blivit kemiskt behandlat.

Kram, Ellen❤ 

 

(Inte mina bilder)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback